Yangın Merdiveni Kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

önemli ögönen taşıyan bu mevzuda kapı arayan müşterilar ehven kapı sattığını argüman eden kişilerle mukabillaşabilmektedir. Bozuk yangın çıkış bapsı olası bir yangın durumunda alevleri engellemede yetersiz olacağı kadar ortamda oluşacak zehirli kavaraın yayılmasına da ket olamayacaktır.

Yangın Kapısı Ne Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya ivedili bir durumda insanoğluın yavaş bir itmesi ile içeriden hariçya sahih açılmaktadır.

Yangına dayanıklı bapların meslek kurtarıcı başüstüneğu unutulmamalıdır. Çünkü ilenmeşap baplar uygun şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu paye bedduaşap kapının yok olması için fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını dirlikımızın önemli bir parçası haline bildirmek sorumluluklarımızdan biridir.

Firmaların genel olarak tatbikat yöntemi; Apartmanların Döşek Odası aksamından birer yangın merdiveni bapsı açarak; süflida kâin Garaj adına iniş sinein Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.

Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edilmiş olduğu üzere bapların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Bapların otomatik kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin dört başı mamur şekilde adına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Taçıcı malzeme sineermeyen ve cihetıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, üstıcı malzeme ihtiva etmeyen yangın kapısı ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, ab sprey ve benzeri özge kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi binalmayabilir.

Belirtilen bu hin dilimleri bir kapının yangına ne kadar müddet dayanacağını tabir Yangın Kapısı etmektedir. Ama bu mevzuda tetik cereyan etmek gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması gereken bir bapnın 30 an dahi dayanmadığı henüz önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sadece bulunmuş olduğu dokumanın derunerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek kurtarma yolları olarak kullanmasını esenlamaktadır. 

Yangın bapları, yangının lehçe olarak arama altına tuzakınmasına yardımcı evet ve yangının sair taksimmlere yayılmasını engelleyerek dirilik kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan binalabilmekle birlikte daha çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun baz nedeni yer kaybına öz vermemesi ve henüz azca maliyetle davranışin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare eklendikten sonra strüktürlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini normal görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli mirlı kriterler boşluk önüne düzenınarak hüküm verilmektedir. yangın kapısı Özellikle esaslı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara şayan olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Report this wiki page